Boosta din cnc-operatör jobbansökan med våra fem tips

Vi ger dig tipsen för en bättre ansökan som cnc-operatör

Det finns många kandidater som är kvalificerade och kompetenta och det kan därför uppfattar som att konkurrensen är hård. I våra processer på Ikett går vi igenom ditt CV noggrant och för att kicka igång processen till nästa steg kräver vi att man har gjort ett välarbetat grundjobb.

För att underlätta ansökningsprocessen vill vi ge dig tre tips.

Bredda din kompetens som cnc-operatör!

Har du undersökt vad som krävs för många områden inom yrket? Kanske är det så att de söker något som inte finns med i din erfarenhet eller kunskap? Då rekommenderar vi att utöka dina färdigheter genom exempelvis en kurs online för att du ska bredda din kompetens. Det bästa är att gå en certifierad kurs som ger dig ett tydligt certifikat efteråt.

Sätt upp ett konto på LinkedIn.

Om du inte har gjort det ännu så bör du starta upp en profil på LinkedIn. Idag ligger många jobbannonser ute på LinkedIn då det är en bra plattform att både söka jobb och lägga ut jobb på som företag. Plattformen ger dig möjligheten att få gamla kollegor och chefer att skriva omdömen om dig på din profil, vilket kan ge dig som cnc-operatör en stor fördel gentemot andra ansökande. Det är även en bra plattform att knyta kontakt med nya värdefulla kontakter, som kan gynna dig i söket efter ett jobb.

Se till att ditt CV är uppdaterat.

Många tänker inte på att man regelbundet behöver uppdatera sitt CV. Men om du ska söka jobb som cnc-operatör är det viktigt att den information som du har stämmer och är uppdaterad. Om du behöver hjälp att få ihop ett CV rekommenderar vi att titta online efter färdiga mallar som många gånger kan hjälpa dig att få en bra grund till ett bra CV. Glöm inte att det är väldigt svårt att få en blick av vem du är som person, om du endast har radat upp massa punkter av tidigare erfarenhet. Det kan gynna dig att skriva ett personligt brev också. Det är oftast här man som rekryterare får en känsla av vem du är som person och vad du tycker om att göra.

Något som har blivit vanligare på sistone är en videoansökan. Det här är ett bra sätt för dig som person att visa upp mer av dig själv och din personlighet istället för ett traditionellt CV. Men det är viktigt att komma ihåg att videon ska representera ditt professionella jag, inte ditt privata jag. Det är viktigt att du pratar om dina fördelar och din kunskap när det kommer till dig som cnc-operatör.

Skicka in en spontanansökan!

Det är vanligt att man har drömmar om ett specifikt jobb, men hur ska man gå tillväga för att få tjänsten? Vill du arbeta som cnc-operatör på ett specifikt företag, men är osäker på om de har tillgängliga jobbannonser ute? Då är här ett gyllene tillfälle att skicka in en spontanansökan till företaget, alternativt skicka in en ansökan till oss på Ikett där vi tar emot dina önskemål och försöker matcha det till rätt företag. Vi förespråkar alltid att man skickar in ansökan istället för att ångra det man inte gjorde.

Med rätt kompetens, nätverk och CV, kan du komma långt i söket efter jobbet som cnc-operatör. En bra start kan vara att skicka in en jobbansökan till oss, så går vi igenom dina tidigare erfarenheter!

Dela med dig!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email