Varför använda bemanningsföretag? 7 anledningar

Ett bemanningsföretag kan hjälpa allt från dig som småföretagare hitta din första kollega, till de största industriföretagen i landet som söker personal till en helt ny avdelning.  

Att hyra genom ett bemanningsföretag har många fördelar som man ofta inte tänker på. Vi hjälper dig navigera i valet om det är rätt för dig att anlita ett bemanningsföretag.

Få hjälp av experter

Bemanningsföretag jobbar hela dagarna med just rekrytering, ofta nishat till en viss bransch. I Iketts fall industripersonal och elektriker. Genom att arbeta med just industripersonal och elektriker vet vi precis vad som krävs för erfarenheter och personliga egenskaper hos just en svetsare, CNC-operatör, industriarbetare eller elektriker och kan snabbt sätta oss in i vad som krävs hos ett industriföretag och guida dig hur vi kan hitta personal till dig.

Minska felrekryteringar

En stor kostnad för många företag är felrekryteringar. Det kostar tid, pengar och resurser. Genom att ta hjälp av bemanningsföretag som har rekryterat till liknande roller hundratals gånger och ofta har beprövad personal som de redan vet är duktiga på sitt arbete, så kan du minska risken för att du anställer fel person. 

Kostnaden för en felrekrytering inkluderar utbetalad lön, upplärningskostnad, rekryteringskostnad, administrationstid och  produktionsminskning jämfört med om man hade fått in rätt person. 

Stort nätverk av konsulter

Eftersom bemanningsföretag jobbar dagligen med rekrytering till din bransch, så kommer de också i kontakt med många personer i branschen. När du anställer genom ett bemanningsföretag så får du möjlighet att dra nytta av de stora nätverken av konsulter som ett bemanningsföretag har byggt upp under många år. Det öppnar upp tillgång till kandidater som inte hade dykt upp om ett företag själva lagt upp en jobbannons.

Testa först

Genom ett bemanningsföretag får både du som företag och konsulten möjlighet att testa så allt känns rätt först. Vilket innebär mindre risk än då ni som företag rekryterar själva. Om allt fungerat bra så har du som kund hos Ikett möjligheten att ta över anställningen efter en viss period.    

Minskad administration

Mer personal måste inte innebära mer administration. En fördel i att ta hjälp av bemanningsföretag är att du slipper saker som arbetsgivaravgifter, löneutbetalningar och allt pappersarbete som krävs vid nyanställning.

Ska du anställa många?

Att lägga ut jobbannonser, gå igenom CVn, hålla intervjuer och ta beslut för flera tjänster samtidigt är en tidskrävande uppgift. Särskilt om du vill hitta rätt person. Ett bemanningsföretag har resurserna som behövs för att kunna lägga tiden och omsorgen som krävs för att hitta rätt kandidater för många tjänster samtidigt. 

Säsongsvariationer

Har du högsäsong då det krävs mer arbetskraft, utan möjlighet att erbjuda anställning efter säsongens slut? Tar du hjälp av ett bemanningsföretag så är det enklare att täcka upp vid högsäsonger eftersom vi har resurserna till att hantera stora volymer av rekryteringar samtidigt. Det blir även tryggare för konsulterna eftersom de får ett bemanningsföretag i ryggen som kan hjälpa dem hitta sin nästa roll när högsäsongen hos er är slut och personalbehovet minskar. 

Dela med dig!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email