Fem frågor för CNC tekniker som utmärker sig

Söker du nya möjligheter som tekniker inom CNC?

Då har du en spännande bransch med många möjligheter framför dig. Men hur får du mer spets när du söker jobb, och gör det solklart att du är rätt kandidat i processen? Vi har samlat fem frågor om CNC där tekniker med bra svar har högre chans att bli övervägd.

Vad gör en CNC tekniker?

En CNC tekniker programmerar och hanterar CNC-maskiner med ritningar eller CAD/CAM som underlag. Vanligen kommer de från gymnasiets industritekniska program, men det finns gott om tekniker utbildade via Komvux eller YH.

Vilka kompetenser gör dig som CNC tekniker mer attraktiv på marknaden?

Maskinernas komplexitet ökar och programmeringen öppnar dörrar för nya möjligheter varje dag. Därför är CNC-tekniker som självständigt kan programmera utifrån ritningar eller CAD/CAM, och har kompetens inom flera maskiner och programmeringsspråk, väldigt eftertraktade av arbetsgivare.

Hur förbereder jag mig för en ansökan och jobbintervju som tekniker inom CNC?

Att vara en bra CNC tekniker är en sak, att kunna berätta och visa det är en annan. Därför gäller det att ha en vass ansökan och vara väl förberedd för en eventuell intervju. Här är tre tips från oss på Ikett:

Uppdaterade erfarenheter, intyg och kompetenser inom CNC

Vi ser det hela tiden – ett CV som skrevs första gången personen sökte jobb, men som inte uppdaterats på länge. Från då till nu kan personen ha skaffat sig flera nya färdigheter, erfarenheter och intyg.
Du som läser detta kan ta stora kliv i ansökningsprocessen genom att bara vara uppdaterad. Dina senaste jobb, erfarenheterna du har skaffat dig längs vägen och intygen du fått sedan dess.

Referenser

Att ge sig själv goda ord är sällan ingen konst, men att höra det från någon annan väger mycket tyngre. Se därför till att ha uppdaterade referenser som vet om att du har refererat till dem, och välj de som har det mest relevanta för tjänsten att säga.

Svar på tal

Vi har intervjuat och valt ut rekryteringar för CNC tekniker i flera år, och det finns de som utmärker sig genom väl genomtänkta svar på vissa frågor.

Ladda ner vår PDF med fem frågor som utmärker en tekniker inom CNC!

Om du vill ta del av de frågorna, och förbereda ditt svar rekommenderar vi att ladda ner vår PDF.

Vi lovar att ta hand om dina uppgifter. Läs mer om vår hantering av GDPR här.


Redo att söka direkt? Hitta ditt nästa uppdrag hos oss!

Vi hyr ut personal till industriföretag i hela Sverige och stora delar av Norge, med över 400 konsulter på plats runt om i landet på både stora och små företag. Att jobba på Ikett är inte bara uppskattat hos våra uppdragsgivare, utan även hos konsulterna, där vissa har jobbat för oss i väl över tio år.


Men vi tänker inte stanna vid 400. Det finns hundratals nya spännande chanser och möjligheter för dig att utforska. Klicka här, och hitta ditt nästa uppdrag på Ikett

Dela med dig!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email