Resejobb inom industri – Hur du hittar och vässar ditt CV för dem

Därför bör du välja ett resejobb.

Det finns många anledningar att välja ett resejobb som exempelvis resemontör, resesvetsare eller veckopendlande elektriker. Inte bara att behovet växer, men också för att det finns både erfarenheter och pengar att tjäna på det. Om du är redo att vara hemifrån lite mer finns det mycket att hämta genom resejobb, helt enkelt. Låter det som något för dig?

Ladda hem vår PDF med checklistan för hur du vässar ditt CV för resejobb:

Vi lovar att ta hand om dina uppgifter. Läs mer om vår hantering av GDPR här.


Fördelarna att välja ett resejobb via Ikett

Det är inte bara fördelaktigt att välja ett resejobb – det blir dubbelt upp när du väljer ett genom oss.


Upptäck Sverige (och Norge) med resejobb på Ikett

Ikett grundades i Karlskrona 1986 och har försett hela Sverige med kvalitetspersonal för industri. Men vi valde att inte låta landsgränser hålla oss, och har erbjudit detsamma till stora delar av Norge under dessa år.
För dig innebär det att du som konsult via Ikett också har möjligheten att prova något nytt och upptäcka resejobb i hela landet – både Sverige och Norge!


Känn dig som hemma med oss – vi hittar ditt boende för ditt resejobb

Som potentiellt framtida veckopendlare är komfort jätteviktigt när du anländer i din arbetsort. Din livskvalité och jobbkvalité hänger tätt ihop med det, något vi på Ikett värderar högt. Därför står vi alltid för att hitta och betala ett bra boende till dig, som ligger nära arbetsplatsen.

Vi värdesätter ditt jobb, även med traktamente.

Som resande konsult får du känna på fördelarna med att vara borta på vardagarna med traktamente och den goda gemenskap som våra konsulter får tillsammans. Du ska alltid känna dig väl bemött och kompenserad som en del av Ikett-familjen.


Långsiktiga möjligheter med resejobb från Ikett

På Ikett finns både kortsiktiga och långsiktiga uppdrag i hela landet. Vi jobbar för att du ska vilja vara kvar på Ikett länge, och upptäcka många olika uppdrag med oss.

Omväxlande vardag och nya karriärmöjligheter

Att jobba som resande innebär att du får pröva på flera arbetsplatser och uppgifter. Förutom en omväxlande vardag är detta en styrka till CV för framtida roller.

Ikett Resejobb Checklista

Intresserad av resejobb? Tänk på det här:

Att söka ett resejobb är inte väldigt annorlunda från att söka ett jobb lokalt. Beroende på hur långt du avser att resa kan såklart ha lite andra krav än jobb lokalt. Så här är vad vi rekommenderar att du ser över och har med dig när du söker ett resejobb, oavsett vart du söker dig:

  • Dina senaste arbetsplatser och referenser från dem.
  • Erfarenhet, både i antal år och specialistkompetenser du har.
  • Giltiga branschspecifika certifikat och licenser, som ECY, svetslicenser och grönt kort för CNC.
  • Validerade och giltiga utbildningsbevis. Utbildningar som eftertraktas och krävs har ibland giltighetstider – se till att ditt bevis inte förfallit.
  • Om du söker jobb i Norge: Att du har eller är kvalificerad för D-nummer, och nödvändiga branschcertifikat i Norge.

Vill du öka dina chanser till resejobb? Ladda hem vår checklista!

Vi vill se dig öka dina chanser att uppnå dina mål i karriären, och vi vill göra dig till en kandidat vi kan rekommendera våra kunder att överväga. Därför har vi gjort en checklista, från stort till smått, på hur du kan vässa ditt CV för resejobb och tjänster runtom i landet.

Vill du få tillgång till checklistan?

Vi lovar att ta hand om dina uppgifter. Läs mer om vår hantering av GDPR här.


Redo att komma igång direkt? Utforska våra resejobb och andra kliv i karriären hos oss

Ikett är en helhetsleverantörer inom industrisupport, specialiserade på industripersonal. Vi hyr ut personal till industriföretag i hela Sverige och stora delar av Norge, med över 400 konsulter på plats runt om i landet på både stora och små företag.

Hitta nästa resejobb här!

Dela med dig!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email