Vad är viktigt i ett CV hos en fordonselektriker?

Vi hjälper dig att titta på rätt saker i en fordonselektrikers CV.

Vi som bemanningsföretag får många gånger in CV:n från fordonselektriker där information saknas, där det finns för mycket information och där det många gånger inte finns relevant information för jobbet du söker. Men vad är viktigt att titta på egentligen? Genom åren har vi sett till att hitta fordonselektriker till företag, men också hittat de bästa företagen att jobba på åt våra elektriker. Vi på Ikett vet att rekrytering kan vara jobbigt vid tillfällen. Det är anledningen till varför vi vill ge dig en hjälpande hand på vägen.

Vi vet att företag har svårt att hitta drivna medarbetare som för företagets visioner framåt och vi vet också att det är svårt att hitta elektriker som passar in till det jobb som behövs göras. För oss handlar det till stor del om att finna den rätta attityden hos kandidaten. Vi på Ikett fokuserar mycket på de mjuka aspekterna av elektrikers kompetens. Det finns många elektriker som har samma utbildningar, men vad är det som skiljer dem åt?

I takt med att arbetsmarknaden ständigt förändras, ställs det också höga krav på oss. Vi vet att det är svårt att hitta de rätta kandidaterna när det kommer till fordonselektriker, men tack vare vår långa erfarenhet inom branschen vet vi vad vi ska titta efter när vi går igenom våra ansökningar. Vi ser till att matcha den potentiella kandidatens personlighet och erfarenheter tillsammans med vad det är ni som företag eller organisation efterfrågar.

Nedan kommer fyra saker att titta på i ett CV hos en fordonselektriker

Fordonsintresse

En viktigt del av processen i att hitta den rätta fordonselektrikern handlar om att undersöka vad de tycker om att göra på sin fritid. En fordonselektriker bör ha intressen kring fordon även utanför jobbet, då det är inom detta som de har sin spetskompetens. Vi tittar i deras personliga brev och ser om detta är något som de har nämnt i den texten. Det blir en viktig del av processen i att anställa en fordonselektriker.

Utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet

Vi på Ikett har även som krav att man visar tidigare erfarenhet och utbildning. För oss är det viktigt att man som fordonselektriker antingen kan visa på att man har jobbat inom yrkesområdet innan eller man att har en utbildning inom det yrket om man är ny i arbetslivet. Detta är en viktig del för oss att titta på i ett CV.

Egenskaper och erfarenheter

När vi går igenom en potentiell arbetskandidat tittar vi också på om fordonselektrikern har nämnt om den till exempel är ansvarsfull, målinriktad, flexibel och noggrann. Anledningen till det här är för att de alla är egenskaper som är oerhört viktiga för jobbet. Det är självklart viktigt med konkreta färdigheter, men en persons potential och personlighet är däremot unika.

Slarvigt CV?

En bra början kan vara att titta på om CV:t är slarvigt skrivet. Detta är det första varningstecknet och det är det första som får oss mindre intresserade av vår potentiellt nya anställda. Ett genomarbetat CV hos en kandidat är en mycket större möjlighet för att kunna ta hem jobbet som fordonselektriker genom oss.

Behöver du en fordonselektriker men har varken tid eller ork att gå igenom ansökningar? Då har du hamnat rätt. Vi hjälper dig igenom hela processen från start till slut för att du ska kunna släppa processen helt och hållet. För oss är det viktigt att du känner trygg med oss som bemanningsföretag.

Dela med dig!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email