Logistiker

Logistiker

Ort
Omfattning

Heltid

Form

Visstidsanställning

Publicerad

14/02/2024

Om tjänsten
Är du en lösningsorienterad logistiker? Eller har du en teknisk bakgrund?
Då har vi en utmaning för dig!

I rollen som logistiker med fokus på intern ändringshantering kommer du att spela en viktig roll i in- och utfasningen av reservdelar som prognostiseras och/eller anskaffas via prognos. Arbetet sker i dialog med företagets teknikfunktioner samt inköps- och planeringsavdelningar.

Du är ansvarig för att säkra tillgänglighet av strategiska delar till planerat underhåll genom en smidig implementering av ändringar där hänsyn tas till ledtid, förutsättningar i vår flotta samt behov och efterfrågan. Arbetet görs i nära samarbete med kompetenta och engagerade kollegor via analys och kommunikation.

Du blir en del av ett team med engagerade medarbetare!

Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
Arbetstider: Dagtid med möjlighet att arbeta hemifrån.

Din profil
Vi söker dig som har lätt för att se helheter och är analytisk samt har förmågan att identifiera möjligheter och risker. Du trivs med att jobba enligt processer, har ett driv gällande förändringsarbete och kan presentera och argumentera för beslut.
Du är lösningsorienterad och har en god kommunikativ förmåga. Du trivs av att arbeta i starka team likväl som självständigt, alltid strukturerat och målinriktat.

Du har sannolikt arbetat inom Supply Chain och har en högskoleexamen med inriktning mot logistik eller motsvarande. Alternativt har du en bred teknisk kunskap.
Du har erfarenhet av att jobba i affärssystem och har god vana vid att använda Microsoft Office-paketet. Meriterande är om du har arbetat med material- eller logistikstrukturer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på engelska och svenska.

Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder.
Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven.

Välkommen med din ansökan idag!

Om Ikett Personalpartner AB
Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration.

Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses.

Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001.

Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet.

För mer information och nyheter, följ oss gärna på:
Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as

Frågor om tjänsten?

Hör av dig till Kristina Jarjis

Tipsa någon annan:

Ansök nu!

Dra och släpp ditt CV här eller bläddra

Närliggande jobb